route-53 EMPI 34 EPC kit, Double port EMPI, lange inlaatspruitstukken
Terug naar bovenliggende categorie
EMPI 34 EPC kit, Double port EMPI, lange inlaatspruitstukken

EMPI 34 EPC kit, Double port EMPI, lange inlaatspruitstukken
[8256]

508.10EUR


Hoeveelheid:

EMPI
Dubbel EMPI 34EPC met dubbelpoort inlaatspruitstuk dus. Aanbevolen voor 1600-1835cc motoren.

Deze set bevat:
2 EMPI carburateurs
2 dubbelpoorts inlaatspruitstukken
2 luchtfilter
1 gastangen set
Montagemateriaal en engelse handleiding

Vintage Tuning is een trend van de laatste tijd waarbij de standaard motor wordt getuned zoals dit gebeurde in de jaren 60 toen er nog geen dubbelpoorts motoren waren. Mede door de compacte 34 mm carburateurs is deze set hiervoor uitermate geschikt om meer vermogen uit je enkelpoorts motor te halen. Maar ook voor de dubbelpoorts motoren is het een perfecte keuze, je hebt hiervoor helemaal geen dubbel 40 mm voor nodig, dat maakt het alleen onnodig duur. Als je van plan bent het vermogen verder op te voeren door middel van een grotere cilinderhoud met een andere nokkenas etc. dan is deze 34 mm set niet voor je geschikt en zal je wel moeten uitwijken naar dubbele 40-44 of 48 mm carburateurs. Je kunt alle onderdelen uit deze sets ook los bestellen waarbij je zelf een set gaat samenstellen maar het is voordeliger en makkelijker om deze complete set aan te schaffen waarbij alle onderdelen op elkaar zijn afgestemd. Mocht je zelf al de carburateurs in je bezit hebben dan wordt het wel raadzaam om de benodigde onderdelen los te bestellen. De sets bedoeld voor de type 1 enkelpoorts motoren zijn leverbaar met Weber ICT carburateurs of met de EMPI EPC, voor alle andere motoren zijn ze alleen leverbaar met de EMPI 34 mm EPC carburateurs. Weber heeft geen verdere uitleg nodig, die heeft zijn hoogwaardige kwaliteit al ruimschoots bewezen, EMPI daarentegen is een nieuwkomer op de markt. De EMPI 34 EPC is een kopie van de Weber ICT, diverse testen hebben bewezen dat ze niets onderdoen voor het origineel van Weber, ze zijn alleen prijstechnisch een stuk aantrekkelijker. Het enige wat we nog niet weten is wat ze doen na 10 jaar, daar heeft Weber een grote voorsprong mee. Mocht je toch liever een set aanschaffen met weber ICT carburateurs welke niet door ons als complete set worden aangeboden, zal je hem zelf moeten samenstellen. Ook de Weber ICT set is samengesteld met EMPI onderdelen, alleen het merk van de carburateur is in dit geval van het merk Weber.

Bij gebruik van Weber ICT of EMPI EPC 34 carburateurs op een type 1 motor met dubbele inlaat heb je de keuze uit twee soorten inlaatspruitstukken. De standaard uitvoering met een hoogte van 100 mm die eventueel kunnen worden voorzien van een vacuŁm balanceerbuis en de verbeterde versie met een lengte van 160 mm waarbij de vacuŁm balanceerbuis standaard is opgenomen. De lange uitvoering biedt verbeterde rij- en stationaire rijeigenschappen ten opzichte van de verouderde 100 mm uitvoering die in de jaren 70 zijn ontwikkeld. Door de langere afstand wordt het benzine/luchtmengsel beter verdeeld over de twee inlaatpoorten en door het verbinden van beide spruitstukken wordt de onderdruk gecompenseerd. Het resultaat is meer vermogen maar vooral een veel rustiger lopende motor wat goed te merken is in het lage (stationaire) toerengebied. Bij gebruik van de standaard inlaatspruitstukken is er af fabriek wel rekening mee gehouden dat je hem uitrust met een balanceerbuis, we raden je dan ook aan dit toe te passen. Je moet wel gaten boren in de verdikte delen op het spruitstuk, schroefdraad tappen en voorzien van slangpilaren. Er zijn motortuners die deze balanceerbuis dubbel uitvoeren, de spruitstukken zijn er op wel voorbereid maar de meningen zijn erover verdeeld of het nu wel zo veel meer voordelen biedt. Kwaad kan het in ieder geval niet en je kunt altijd nog een balanceerbuis afsluiten als je er geen voordeel van ondervind. Bij de lange spruitstukken waar de balanceerbuis standaard is opgenomen zit deze ook direct onder de carburateurvoet nog voordat de verdeling tussen de twee inlaatpoorten begint, een discussie over een enkele of dubbele balanceerbuis hoeft dan ook niet te worden gevoerd. Als je motor is voorzien van de standaard spruitstukken en je wilt de lange spruitstukken monteren, moet je er wel rekening mee houden dat je geen gebruik kan maken van een cross-bar gasstangenstel maar alleen van een draaigas gasstangenstelsel
Onze voorraad (Levertijd 1-2 werkdagen NL+BE)
Voorraad leverancier (Levertijd 1-5 werkdagen NL+BE)

Voor meer informatie over levertijd, betaling en verzending klikt u hier. Dit artikel is op donderdag, 13 december 2018 toegevoegd.

Dit product kan gebruikt worden bij de volgende voertuigen

Bus 1949-1967

Bus 1949-1967
Beetle

Beetle
Bus 1968-1979

Bus 1968-1979
Karmann Ghia

Karmann Ghia
Beoordelingen
KLASSIEK - MOBIEL Weergave
Copyright © 2019 Route-53
Powered by osCommerce